Document Understanding

Document Understanding Process Template #1

Merhaba bu yazımızda Document Understanding Process Template ile proje oluşturma, Taxonomy Manager kullanımı, Initialize Process workflowunun işlevi konularına değineceğiz, şimdiden iyi okumalar.

Use Template

UiPath Studio açılır. 1. numaralı alandaki “Templates” butonuna tıklanarak Templates ekranına geçiş yapılır.

Document-Understanding-Process-11

 

1. numaralı alana “DocumentUnderstandingProcess” yazılır ve 2. numaralı alana tıklanarak Start Using Template penceresine geçiş yapılır.Document-Understanding-Process-2

 

Start Using Template penceresi açıldığında 1. numaralı alandaki “Use Template” butonuna tıklanarak New Document Understanding Process penceresine geçiş yapılır.Document-Understanding-Process-3

 

New Document Understanding Process penceresi açıldığında 1. numaralı “Name” alanında projenin adı belirlenir. 2. numaralı “Description” alanında proje ile ilgili açıklamalar eklenir. 3. numaralı “Location” alanında ise proje dosya yolu belirlenir. 4. numaralı alandaki “Create” butonuna tıklanarak Document Understanding Process Template ile proje oluşturma işlemleri tamamlanır.Document-Understanding-Process-4

 

Taxonomy Manager

Taxonomy Manager, belirli bir otomasyon projesi için özel bir Taxonomy dosyası oluşturmanıza ve düzenlemenize olanak tanır. Bu dosya, belgeleri gruplar ve kategoriler altında sınıflandırır. Yüklenen Taxonomy dosyası, .NET veri türüne dönüştürülerek “Classify Document Scope”, “Train Classifiers Scope”, “Train Extractors Scope” ve “Present Validation Station” gibi aktiviteler için girdi olarak kullanılabilir. Taxonomy Manager, “UiPath.IntelligentOCR.Activities” paketi v1.6.0 veya daha yüksek bir sürüm yüklendikten sonra kullanılabilir hale gelir.

Oluşturulan Document Understanding Process projesinde 1. numaralı alandaki “Taxonomy Manager” butonuna tıklanarak Taxanomy Manager uygulamasına geçiş yapılır.

Document-Understanding-Process-5

1. numaralı alandaki “Group” butonuna tıklanır. Açılan 2. numaralı alana “Group” adı verilir ve 3. numaralı alandaki “Save” butonuna tıklanarak Group oluşturulur.

Document-Understanding-Process-6

 

1. numaralı alandaki “Category” butonuna tıklanır. Açılan 2. numaralı alana “Category” adı verilir ve 3. numaralı alandaki “Save” butonuna tıklanarak Category oluşturulur.

Document-Understanding-Process-7

 

1. numaralı alandaki “Document Type” butonuna tıklanır. Açılan 2. numaralı alana “Documennt Type” adı verilir ve 3. numaralı alandaki “Save” butonuna tıklanarak Document Type oluşturulur.

Document-Understanding-Process-8

 

1. numaralı alandaki “Field” butonuna tıklanır. Açılan 2 numaralı alana “Field” adı verilir. 3. numaralı alanda “Type” seçilir ve 4 numaralı alandaki “Save” butonuna tıklanarak Field oluşturulur.

Document-Understanding-Process-9

 

Initialize Process Workflow

Initialize Process workflowunda, 1. numaralı alanda yer alan “Load Taxonomy” aktivitesi ile Taxonomy Manager aracılığıyla oluşturulan taxonomy.json dosyası yüklenir. Yüklenen taksonomi dosyası, out_DocTaxonomy output argümanında saklanır. Bu output argüman, diğer workflowlarda input argüman olarak bir taksonomi alan aktivitelerde kullanılmaktadır.

2. numaralı alanda yer alan “Read Range” aktivitesi ile Config dosyasının Assets sayfası okunur, veriler ConfigDT değişkenine atanır.

3. numaralı alanda yer alan “Get Asset” aktivitesi ile her Asset için Asset bilgileri kullanılarak Orchestrator’dan asset değerleri alınır ve Config değişkenine eklenir.

Document-Understanding-Process-10

 

Document Understanding Process Template #1 serimizin sonuna geldik. Document Understanding Process Template #2 serisi çok yakında…

İlgili İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu