Aktiviteler

UiPath Add Queue Item aktivitesi kullanımı.

Merhaba, bu yazımızda Add Queue Item aktivitesi nedir? Nasıl kullanılır? Ne işe yarar? Gibi sorulara cevap vermiş olacağız, şimdiden iyi okumalar 🙂

Add Queue Item aktivitesi sürecimizde kuyruk yapısını kullanacaksak, kuyruğa veri eklememizi sağlayan bir aktivitedir.

add-queue-item-genel-gorunum

  1. Config dosyasından kuyruk ismimizi Add Queue Item aktivitesinde kullanmak için bir değişkene atadık. UiPath Orchestratorde yer alan Queues kısmındaki kuyruk ismi ile aynı isimde olması çok gerekmektedir.
  2. Senaryo gereği kuyruğa eklenilmesi gereken veriler bir Excel dosyasında yer almaktaydı, bu sebeple For Each Row in Data Table aktivitesinin içerisinde kuyruğa veri ekleme işlemini yapıldı.
  3. Retry Scope aktivitesi ile olası Orchestrator kopmalarını önlemek için 5 defa, 5’er saniye aralıklarla kuyruğa veri ekleme işlemini tekrarlaması yönünde ayarlamalar yapıldı.
  4. Aktivitemizin 3 adet alanı bulunmakta, Orchestrator Folder Path, Queue Name ve Item Information.

Orchestrator Folder Path: Orchestrator dosya yolumuzu belirlediğimiz alandır. Bu kısımda genellikle 2 adet seçeneğimiz bulunmaktadır, kendi çalışma alanımız ve paylaşımlı çalışma alanımız.

Queue Name: Kullanacağımız kuyruk yapısının ismini yazdığımız alandır, “Manage queues” alanından, manuel olarak ve config dosyamızdan da bu alana kullanacağımız kuyruk ismini yazabiliriz. Config dosyasından alacağımız kuyruk ismi ile UiPath Orchestrator’de yer alan Queues kısmındaki kuyruk ismi aynı isimde olmalıdır.

Item Information: Bu kısım kuyruğumuza eklenecek verileri tanımladığımız kısımdır.

add-queue-item-veri-ekleme-kismi

Üstteki resimdeki gibi çok basit bir tanımlama işlemi vardır, ekstra olarak veri tipine dikkat etmekte fayda var.

Tolga Demir

RPA & Web Developer | Founder RPA Haber

İlgili İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu