Bugün Ne Öğrendim?

Bugün ne öğrendim? #2: UiPath Studio’da aktiviteler ile Custom Library geliştirme

Bugünkü yazımızda, otomasyon projelerinizde nasıl library oluşturabileceğinizi, Queue aktivitelerini ekleyerek Delete Queue Items Library geliştirmeyi, library paketi oluşturup UiPath Studio’ya yükleme adımlarına değineceğiz.

UiPath’in gücünü tam anlamıyla kullanmak ve tekrar kullanılabilir bileşenler oluşturmak için kütüphane oluşturma yeteneklerini keşfetmek önemlidir. Bu kılavuzda, hem yeni başlayanlar hem de deneyimli kullanıcılar için yararlı bilgiler bulacaksınız.

Creating a Library

UiPath Studio’nun start menüsünde library butonuna tıklanır.

Delete-Queue-Items-Library-12

Name, location alanları doldurulup create butonuna tıklanarak library projesi oluşturulur.

Delete-Queue-Items-Library-13

Adding Queue Activities

Get Queue Items aktivitesi ile in_QueueName, in_FolderPath argümanları kullanılarak Input değerleri belirtilen new statüsündeki kuyruk öğeleri alınır. Bu aktivite ile maximum 100 kuyruk öğesi alınmaktadır. Alınan kuyruk öğeleri QueueItems değişkenine atanmaktadır.

 

Delete-Queue-Items-Library-1

New statüsünde kuyruk öğesi mevcutsa Delete Queue Items aktivitesi ile QueueItems değişkeni ve in_FolderPath argümanı kullanılarak Input değerleri belirtilen new statüsündeki kuyruk öğeleri silinir. Bu işlemler Do While döngüsünde yapılır. Kuyruk öğesi mevcut olduğu sürece do while döngüsü devam eder. Kuyruk öğesi mevcut olmadığında döngü sonlanır.

Delete-Queue-Items-Library-2

 

Do While döngüsünde hata alınması durumunda Try Catch aktivitesinin Catches bölümünde Throw aktivitesi ile hata fırlatılır.

Delete-Queue-Items-Library-3

Library oluşturma işlemleri tamamlandıktan sonra test aşamasında “Delete Queue Items: You are not authorized! Error code: 0” gibi bir hatayla karşılaşabilirsiniz. Bu hataya çözüm olarak Orchestrator üzerinden, Studio’yu çalıştırdığınız bilgisayar/makine user’ına Administrator rolü ataması yapılması gerekmektedir.

Packaging a Library

Library’i publish etmek için publish butonuna tıklama yapılır. Açılan ekranda next butonuna tıklanır.

Delete-Queue-Items-Library-4

Publish to seçeneği olarak Custom seçilir. Custom URL olarak Library paketinin kayıt edileceği dosya yolu verilir. Publish butonuna tıklanılarak publish edilir.

Delete-Queue-Items-Library-5

Installing Reusable Components

Yükleme işlemlerinde ise manage packages butonuna tıklanır. Settings ekranına geçiş yapılır.

Delete-Queue-Items-Library-6

Source alanına library’nin depolandığı dosya yolu verilir. Name alanına library adı yazılır. Ardından Add butonuna tıklanır.

Delete-Queue-Items-Library-9

Installing the Package

Library sol kategoride DeleteQueueItemsLibrary adında görünür ve tıklanır. Açılan ekranda DeleteQueueItemsLibrary paketine tıklanır. Ardında sağ tarafta yer alan Install butonuna tıklanır ve save butonuna tıklanarak library paketi yükleme işlemi tamamlanmış olur.

Delete-Queue-Items-Library-7

 

Adding Activities From the Library

Böylece bu library her bilgisayara/makinaya yüklenmiş olur her süreçte kullanılacak durumdadır. Aktivitelerde library ismi ile görünür halde bulunmaktadır.

Delete-Queue-Items-Library-8

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu